Over ons

Wij nemen u terug mee in de tijd van de Middeleeuwen, de tijd van roem en eer,in die tijd waar de Ridders ook buiten het slachtveld, hun bekwaamheid met anderen meten tijdens de tornooien. Hoog te paard, op edele paarden rijden onze ridders een wedstrijd, op middeleeuwse toernooien, om de gunst van de adellijke dames te winnen.

De ridders strijden in disciplines als de jacht op ’t zwijn (met de speer een aan het touw getrokken zak te raken), het ringsteken (waar hij met een lans, ringen moet opnemen die zo groot zijn als een hand), het appel slaan (de appel moet met het zwaard halveert worden), `t steken van ’t wilde zwijn (met een speer het hart van een wild zwijn treffen) en bij het Roland rijden (met de lans tegen een draaiende, houten ridder aanrijden, die zich bij een treffer op het schild, ronddraait en zo met een houten blok om zich slaat die de ridder probeert te raken).Als laatste wordt door de koningsdiscipline het Tjosten (lans steken, door te paard tegen elkaar te rijden) de winnaar van het toernooi bepaald.

 

over ons4
over ons2
over ons3

 

Het einde toont een demonstratie van samenhorigheid tussen ridder en paard, tijdens de rit door een zee van vlammen.

 

Vlammen

 

"De Rijnse Ridders" is een verzamelnaam voor ridders in het Rijngebied waaronder het Zogenaamde Drielandenpunt; Zuid Limburg (NL), Rijnland (D) en Belgisch-Limburg (B). De Vereniging bestaat uit Duitse, Belgische, Nederlandse en Franse Ridders te Paard, die een historische (middeleeuwse) riddernaam hebben aangenomen en meedoen aan verschillende nationale en internationale Riddertornooien en Defile´s. Het thuisfront van de vereniging is de Eyneburg in Hergenrath (B).

 

 

 

 

 

 

 

 

DIE RHEINISCHEN RITTER